Bewerking van alle soorten glas

Om u voor iedere soort glas maatwerk te kunnen bieden heeft Buysglaswerk zich gespecialiseerd in de bewerking van glas. Daardoor kunnen wij u zowel dubbel glas, melkglas, spiegelglas, glas in lood en nog veel meer op maat aanbieden. Daarvoor gebruikt Buysglaswerk verschillende technieken.

Glas snijden

In onze professionele werkplaats snijden we glas met behulp van gehard stalen wieltjes. Wij snijden uw glaswerk deels helemaal handmatig, maar deels wordt dit door onze secure CNC snijmachine gedaan.

Boren in Glas (uitsparing)

Om glas passend te maken, wanneer het bijvoorbeeld gecombineerd moet worden  met andere glaselementen als hang- en sluitwerk is het vaak nodig om uitsparingen in glas te kunnen maken. Wij boren en zagen uitsparingen om iedere glasplaat op maat te kunnen leveren en passend te kunnen maken.

Glas zagen

Wanneer de dikte van een glasplaat het niet toestaat om in glas te boren, kunnen wij het glas ook voor u op maat zagen. Zo bent u ervan verzekerd dat welke glasplaat u ook kiest, wij deze voor u passend kunnen maken en dat u het glas kunt combineren met glaselementen.

Glas (zand)stralen

Ook wanneer u graag op maat gemaakt mat glas wil hebben, bent u bij Buysglaswerk aan het juiste adres. Bij Buysglas kunnen uw glaswerk matteren door het te zandstralen. Door het glasstralen is het mogelijk om patronen in glas te maken, waardoor u altijd een unieke oplossing kunt creëren. Ook is het mogelijk om uw glas semi-transparant te laten maken of figuren in het glas te laten maken. Daardoor kunt u uw glazen deuren, kasten en tafelbladen geheel naar uw eigen smaak laten maken. Niemand die dezelfde deur of tafel heeft. Door glasstralen krijgt uw glaswerk net dat beetje meer uitstraling.  Ook kunt u glazen naamplaten en gedenkplaten geheel op maat laten maken, desgewenst met zelf uitgekozen patronen afbeeldingen en letters. Verder is het bij Buysglaswerk mogelijk om een eigen tekening of foto digitaal aan te leveren.

Bent u er nog niet zeker van wat voor een ontwerp u graag in uw glaswerk zou willen laten maken? Dan kunnen onze medewerkers helpen bij het kiezen van een passend ontwerp dat de uitstraling biedt waar u naar op zoek bent. Ook kunt u bij Busyglaswerk u keuze maken uit een ruim aanbod van patronen en afbeeldingen die wij zelf in ons assortiment hebben.

CNC

CNC is de afkorting van Computer Numerical Control. De naam zegt het al: werktuigmachines die met de computer gestuurd zijn. Door onze CNC machines is het mogelijk om glas te frezen, spijlen, polijsten en om te boren in glas. Zo bent u ervan verzekerd dat u glaswerk op maat krijgt dat met de grootste precisie is bewerkt. 

Slijpen

Poli slijpen

Wanneer glas wordt geslepen ontstaan er vrijwel altijd scherpen randen. Om te voorkomen dat iemand zich hier aan verwondt, en het glas op de meest mooie manier is afgewerkt, slijpen wij de glasplaten en polijsten wij deze. Bij poli slijpen wordt de dikte van het glas bewerkt zodat het glas niet meer scherp is en de randen gaan glanzen. Naast de diktekant van het glas, worden ook de randen geslepen. Zowel aan de onderkant als de bovenkant van het glas worden de randen onder een hoek van 45 graden geslepen.  Dit zorgt ervoor dat uw glasplaat geheel gebruiksklaar en veilig is.

Verstek slijpen

Verstek slijpen is eenzelfde soort van glasbewerking als polislijpen, alleen dan onder een variabele hoek van 0 tot 67.5 graden.

Facet slijpen

Wanneer er facet wordt geslepen, ontstaat er een schuin aflopende rand die een bepaalde breedte heeft aan de rand van het glas. Bijna alle glassoorten, ongeacht de dikte, kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Bij een facet wordt onder een bepaald aantal graden geslepen. Hierdoor wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt. Facetranden kunnen zowel op rechtlijnige glasplaten als glasplaten met een afwijkende vorm worden gemaakt.

Buysglas: voor al uw glaswerk!

Welke methode ook wordt ingezet voor uw glasproduct; het glas wordt na bewerking door ons schoon afgeleverd en op z\'n manier dat u een krasvrij product ontvangt. Voor wat voor een soort glaswerk u ook kiest, bij glashandel Buysglaswerk bent u verzekerd van glaswerk dat op maat gemaakt is en met de grootste zorg wordt bewerkt zodat u jarenlang en op een veilige manier plezier heeft van uw glas. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die Buysglaswerk u kan bieden? Neem dat een kijkje op onze website, kom langs in onze showroom en informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen!

Naam *
Adres
Postcode
Plaats *
Email adres *
Telefoon *
Opmerkingen:
 
Neem aub deze tekens over:
CAPTCHA
Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag:
8.30 uur - 12.30 uur en 13.00 uur - 17.00 uur

Zaterdag op afspraak.