Inbraakwerend glas

Inbraakvertragend glas is een zeer sterke glassoort die vertraging oplevert bij een eventuele inbraak. In praktijk betekent dit dat het glas is getest en bestand is tegen een bepaalde hoeveelheid slagen van een bepaalde hoogte of gereedschap. Hier zijn Europese normen (EN 356) voor opgesteld.

  • P1   Bestand tegen 3 inslagen van 1,5 meter hoogte
  • P2   Bestand tegen 3 inslagen van 3,0 meter hoogte
  • P3   Bestand tegen 3 inslagen van 6,0 meter hoogte
  • P4   Bestand tegen 3 inslagen van 9,0 meter hoogte
  • P5   Bestand tegen 3x3 inslagen van 9,0 meter hoogte
  • P6   Bestand tegen tussen de 30 en 50 inslagen met hakbijl/hame
  • P7   Bestand tegen tussen de 51 en 70 inslagen met hakbijl/hamer
  • P8   Bestand tegen meer dan 70 inslagen met hakbijl/hamer

Wat is inbraakwerend glas precies?

Eigenlijk is inbraakwerend glas niet de juiste term. Inbraakvertragend glas is een betere benaming. Het bestaat uit enkele glaslagen met daartussen een zeer sterke folie. Deze zijn onder zeer hoge temperatuur met elkaar versmolten. De combinatie tussen de glas en de folie zorgt ervoor dat het glas zeer moeilijk te breken is.

Andere soorten inbraakvertragend glas

Gelaagd inbraakwerend glas is slechts één van de diverse soorten inbraakwerend glas die er bestaan. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor draadglas, waar in plaats van folie een soort stalen draadconstructie tussen twee glasplaten is geplaatst. Ook kan er gekozen worden voor plexiglas, wat eigenlijk geen echt glas is maar een kunststof. Hier wordt echter niet snel voor gekozen omdat plexiglas zeer krasgevoelig is.

Heeft u interesse in inbraak glas? Buys Glaswerken adviseert u graag op het gebied van diverse soorten inbraak glas en welke voor u het meest optimale resultaat geeft. Neem contact met ons op en ontvang meer informatie over inbraakwerend glas.

Naam *
Adres
Postcode
Plaats *
Email adres *
Telefoon *
Opmerkingen:
 
Neem aub deze tekens over:
CAPTCHA
Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag:
8.30 uur - 12.30 uur en 13.00 uur - 17.00 uur

Zaterdag op afspraak.